Huurprijsherziening

Al 20 jaar specialist in het herzien van huurprijzen

Jaarlijks behandelen wij minimaal 200 herzieningen met een positief resultaat

Heb je het gevoel dat je huurprijs te hoog is of komt de verhuurder zonder goede reden met een huurverhoging? Wij helpen je een optimaal resultaat te behalen bij jouw huurprijsherziening.

Scroll

Al meer dan 20 jaar zijn wij de specialist in huurprijsherzieningen voor zowel de kleinste als de grootste retailers in Nederland en België. Wij beschikken over kennis en data van elk type winkellocatie. Of het nu gaat om reguliere retail, horeca, supermarkten, outlets of perifere detailhandel. De adviseurs van Vastgoed Intervisie hebben de beschikking tot een zeer omvangrijke database met huurgegevens en kennen de wettelijke procedure door en door. Ze zijn in staat om je precies en snel voor te rekenen of jouw huurprijs nog redelijk is.

We gaan altijd voor het maximaal haalbare met behoud van relaties. Het belang van jou als huurder staat altijd centraal.

Menno Postma Eigenaar en oprichter

We kennen de spelregels

Wij weten exact hoe het spel van de huurprijsherziening gespeeld wordt, natuurlijk binnen de regels die in de wet zijn vastgelegd. Blijkt uit ons onderzoek dat de huurprijs te hoog is? Dan bespreken wij met je wat de mogelijkheden zijn om de huurprijs voor de volgende 5 jaar te verlagen. Is jouw verhuurder van mening dat de huurprijs te laag is? Dan zetten wij onze kennis en data in om de aangeschreven verhoging zoveel mogelijk te beperken. We kunnen je op verschillende manieren helpen. Van een kleine rapportage waarmee je zelf verder kunt tot volledige begeleiding, waarbij we ook het onderzoek en het onderhandelingstraject op ons nemen.

Wanneer kan de huurprijs worden herzien?

Normaal gesproken komen huurovereenkomsten vanaf de tweede huurtermijn of 5 jaar na de laatste vaststelling in aanmerking voor een herziening. De huurprijzen zijn echter in sneltreinvaart gedaald in de afgelopen jaren door ontwikkelingen in de markt. Daardoor kunnen wij huurovereenkomsten ook in de eerste termijn succesvol openbreken en tussentijds aanpassen naar de huidige marktomstandigheden. Aarzel daarom vooral niet om zo’n huurovereenkomst aan ons voor te leggen. Na beoordeling geven we aan wat de mogelijkheden zijn.

Meer weten over de achtergrond van de huurprijsherziening? Lees meer

Een nieuwe huurprijs op harde huurdata

Als je behoefte hebt aan de kritische toetsing van jouw huurprijs, gebaseerd op daadwerkelijke cijfers van winkels in de omgeving, laat het ons dan weten.

Hulp nodig?